WASDAG OP ZATERDAG 9 AUGUSTUS 2008
in Museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo
 
 
WASDAG DEED OUDE TIJDEN HERLEVEN !
 
Op de wasdag in het museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo hebben we ruim 140 bezoekers mogen verwelkomen. De meeste van hen kwamen uit de regio, Deventer, Apeldoorn en Zutphen.
Ook vanuit de provincies Utrecht en Noord Holland kwamen belangstellenden naar de Bonenkampsweg 4 in Bussloo.
 
 
Bij het zien van de wasdemonstratie en alle wasartikelen, die vroeger gebruikt werden bij het wassen, leek het wel een dag van even teruggaan in de tijd.  
 
De bijzondere stand van Marianne en Rudy Reekers van het museum "Striekwiezer" uit Wierden trok ook veel belangstellenden. Zij hadden bijzondere was- en strijkartikelen uit hun museum tentoongesteld. Een bezoek aan hun museum "Striekwiezer" is dan ook zeker de moeite waard.
Voor meer informatie: zie www.striekwiezer.nl
 
 
Veel belangstelling was er ook voor de expositie van de schilderijen van Wim Klunder uit Twello.  
 
Vermeld kan nog worden dat de fam. Hurenkamp uit Twello het juiste aantal zeepjes in de stolpfles heeft geraden, nl. 168. Zij waren om 16.00 uur. nog aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.  
 
Van de spelletjes van vroeger, zoals tollen, hoelahoepen, diaboloën, hoepelen en touwtjespringen, werd door jong en oud enthousiast gebruik gemaakt.  
 
Vele positieve reacties zijn te lezen in het gastenboek van het museum.
Een bezoeker schreef: “Ik ging weer even terug naar mijn kindertijd; moeder druk bezig met de was en de kinderen speelden buiten."
 
 
 
 
Mede door de goede hulp van familieleden is deze wasdag van het museum Kijk- en Leeshuis succesvol verlopen. Bezoekers van alle leeftijden hebben zich uitstekend kunnen vermaken.  
 
Wij, Joke en Sien, zijn trots op zo’n gezellige en leerzame activiteit.  
 
 
 
Voor het bekijken van meer foto’s van deze wasdag, gemaakt door Marc Roerdink, verwijzen wij u naar: www.kiekvoorst.nl, categorie:Activiteiten, album:Kijk en Leesmuseum Bussloo, datum:09-08-08.  
 
 

site van museum “Striekwiezer” in Wierden.

 

site met nieuwsfoto's van Voorst.

 

[Begin] [Kijk] [Lees] [Open] [Route] [Folder] []