VERZAMEL-/HOBBYMARKT OP ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2009
bij Museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo
 
 
1e lustrumviering een groot succes !
 
Om 10.00 waren alle kramen ingericht en gingen wij met alle deelnemers en vrijwilligers (familie en anderen) gezamenlijk buiten op het terras koffie drinken.  
 
Direct na de opening om 10.30 uur meldden zich de eerste bezoekers.  
 
Voor de belangstellenden was er een diversiteit aan hobby’s en verzamelingen te zien in de schuur bij het museum. Velen maakten ook van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in ons museum. Voor de één een eerste bezoek, voor de ander een hernieuwde kennismaking.  
 
 
 
De deelnemers hadden bijzonder veel zorg besteed aan het inrichten van hun kraam, waardoor de schuur werd opgetoverd in een feestzaal.  
 
De emmers met bloemen op deze markt waren spontaan aangeboden door Agnes de Croon uit Voorst, hiermee werd onze lustrumviering extra benadrukt.  
 
Dit geldt ook voor de muzikale omlijsting van deze dag, die verzorgd werd door de accordeonist, de heer Wagenaar uit Voorst.  
 
Al snel bleek dat veel van de bezoekers, net als de kraamhouders, uit de Stedendriehoek kwamen; er werd in een gemoedelijke sfeer bijgepraat.  
 
Op het terras bij het museum was er voldoende gelegenheid om lekker in de zon te zitten of onder de bomen in de schaduw.  
 
Door alle publiciteit en onze flyer-actie mochten wij ook gasten van de diverse campings uit de regio verwelkomen.  
 
 
 
Diverse mensen kwamen zich spontaan aanmelden voor deelneming aan een eventuele volgende verzamel-/hobbymarkt.  
 
Het aantal bezoekers schatten wij in op 220-230. De vele auto’s op de parkeerweide en de rijen fietsen bij het museum gaven hiertoe een goede indicatie.  
 
Naar het aantal zeepjes in de grote vaas werd enthousiast geraden. Het totaalaantal zeepjes was 204. Thea Berends uit Bussloo (201) en Ab Smeenge uit Warnsveld (200) wisten dit aantal het dichtst te benaderen en wonnen een fraai badlaken.  
 
Mooie foto’s van deze dag, gemaakt door Marc Roerdink, zijn te vinden op: www.kiekvoorst.nl, categorie:Activiteiten, album:Verzamelbeurs Kijk en Leeshuis Bussloo, datum:15-08-09.  
 
Met de medewerking en enthousiasme van alle deelnemers en vrijwilligers is deze verzamel-/hobbymarkt voor ons een heel speciale viering geworden van het 1e lustrum van ons museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo; www.kijkenleeshuis.nl.  
 
Dank voor alle medewerking.
Joke en Sien
 
 
 
Verslag in .pdf formaat (65 kB)
 
 
 

site met nieuwsfoto's van Voorst.

 

[Begin] [Kijk] [Lees] [Open] [Route] [Folder] []